Utmaning

Förra årets mål att rensa bort 100 saker från skåp och lådor här hemma gick ju sådär. Kom inte längre än halvvägs ungefär. Jag har svårt för att göra mig av med saker och tänker alltid att jag kommer att ångra mig, att något kan vara bra att ha, att det duger att ha på sig hemma eller att jag behöver några plagg om jag ska måla om och tusen andra ursäkter. Men det behöver rensas. Måste rensas. För det är fullt överallt och jag kommer knappast sluta fylla på.

Jag vet att det finns saker som jag kan göra mig av med. Saker som till och med en samlare som jag ska kunna skiljas ifrån utan alltför mycket vånda. Som strumpan med hål i, de blåa skorna som inte har samma färg och den gråa klänningen som inhandlades i Kuala Lumpor under sent 90-tal och som jag tror finns kvar i en kartong någonstans. Och drinkpinnarna från Rhodos anno 2000 som jag hittade i källarförrådet här om dagen...

Så jag har fixat en liten utmaning till mig själv för att komma igång. 24:a saker bort på 24:a timmar. Så tre, två, ett och heja heja - nu kör jag!


Pannkakor (igen)

Äter pannkakor och inviger min alldeles egna drottningsylt med blåbär från Gästrikland och skogshallon från Dalarna. Med lite (eller mycket) ekologisk grädde till så smakar det underbart! 

Till top