Buffé med italienskt tema

I kväll har jag kalasat på bufférester. Potatissallad med bönor och pesto, långbakade tomater med örter, fetaost smaksatt med timjan och olivolja, två sorters marinerade oliver, ruccolasallad med pinjenötter och parmesanost, lufttorkad skinka, två sorters salami, bönsallad med bladpersilja, citron- och örtmarinerad kycklingfilé, pastejer med soltorkade tomater och ruccola, marinerade kronärtskockshjärtan, körsbärstomater med minimozzarella och basilika och grissini med färskost. I går serverades det italienskt surdegsbröd till också. Inte så dumt om jag får säga det själv! 

Alla inlägg, Mat, bak och sånt basilika, buffé, bönor, bönsallad, fetaost, italiensk buffé, kronärtskockshjärtan, kycklingfilé, mozzarella, oliver, pastejer, potatissallad, ruccola, salami, skinka, soltorkade tomater, surdegsbröd, timjan, tomater, örter Permalink2
Kommentera

Födelsedagsfirande

Igår firade jag som sagt födelsedag och jag hade slagit på stort och bjudit hem inte mindre än nio tjejer från jobbet. Jag satsade på att få till en italienskinspirerad buffé och så tårta så klart.
 
Sedan i söndags har jag letat recept, släpat hem mat, dryck, blommor, nya soffkuddar (har ju en katt som avverkar hörnen på dessa i rask takt), nya bordsdukar och annat från olika affärer i flera omgångar. Hämtat extrastolar och extrabord i källaren, bordet behövde dessutom monteras ihop. Diskat champagneglas som inte använts på länge och bestick som inte använts alls. Tvättat linneservetter (även de var oanvända), dammsugit, moppat golv och skurat badrum. Så det var väl kanske inte så konstigt att tiden i slutändan inte räckte till...
 
När gästerna började komma så stod jag i köket med förklädet på och lagade mat för allt jag var värd. Så, varsågod Annelie och lägg upp lite skinka och salami där på ett fat! Maria och Sara - ni får slänga ihop tårtbottnarna... Therese - skär du lite fetost i kuber och piffar till dem med olivolja och kryddor? Med mera, med mera... Att vara tidsoptimist är visst inget som försvinner med åren!
 
Men i slutändan så blev det i alla fall, med gemensamma ansträngningar, en riktigt bra buffé. Och inte minst en riktigt trevlig fest! Tror alla var nöjda, även jag till slut, fast det hade varit riktigt skönt (och lite mindre pinsamt) med tio timmar extra till förberedelserna. 
 
Fick dessutom riktigt fina presenter, en hel hög med härliga kroppsprodukter från Rituals (luktar jag illa?), en jättefin liten berlock från Pandora, en flaska mousserande vin och vackra vita rosor som passade perfekt med mina vita ranunkler och några kvistar blåbärsris. Tack så jättemycket!  
 
Alla inlägg, Fotografier, Yta 2016, 35 år, Blommor, Chapel Hill, Födelsedag, Födelsedagskort, Födelsedagspresenter, Januari, Katt, Pandora, Presenter, Rituals, Tulpaner, Tyra, berlock, grönt, klacksko, lila, mousserande vin, rosor, rosé, vitt Permalink1
Kommentera
Till top